Finn en akebakke:

 Foto: Elisabeth Fossum / Pexels.com

Ryes vei under Krossobanen

Rjukan / Tinn / Telemark

Foto: Elisabeth Fossum / Pexels.com

Hei du!

Vi mangler bilde(r) av denne bakken. Har du lyst til å bidra? Ta kontakt med oss via Facebook / Messenger eller send oss en epost: akebrett@akebakker.no. Bidragsyter blir krediert med navn på siden til akebakken.
Ryes vei er en spennende sikk-sakk vei som slynger seg nedover fjellsiden fra Krossobanens øvre stasjon Gvepseborg, til nedre stasjon Krosso.

Løypa er 3851 meter lang, høydeforskjellen ca 500 meter og veien har 21 krappe svinger. Dermed er dette Norges lengste akebakke med heis.

Krossobanen frakter deg og kjelken
"Tyttebæret" og "Blåbæret" heter vognene til Krossobanen. De frakter deg og kjelken enkelt og greit opp til øvre stasjon på Gvepseborg. Turen med Krossobanen tar 5 minutter. Ta gjerne en tur innom den flotte kafeen, Gvepseborg Panorama Cafe, før du tar fatt på aketuren ned igjen.

Se bilder på Instagram:
#ryesveiunderkrossobanen | #rjukan | #tinn | #telemark | #MinAkebakke

Tekst: Visit Rjukan
Foto: Elisabeth Fossum / Pexels.com

Se flere bakker:
Tinn | Telemark | Vis alle | Alle på kart


Stedsinformasjon

Akeheis
Grilling
Kiosk/Mat
Parkering
» Symbolforklaring
Ansvarsfraskrivelse / Disclaimer

Akebakker.no kan ikke garantere at all informasjon om akebakkene er 100% korrekt til enhver tid. For kommersielle akebakker oppfordrer vi til å sjekke ytterligere informasjon på den enkeltes nettside. For andre akebakker så er vi avhengig av publikum for å holde informasjonen oppdatert. Oppdager du feil/mangler så ta kontakt med oss! Akebakker.no tar ikke ansvar for eventuelle skader ved aking i bakkene vi informerer om. Aking skjer på eget ansvar, og husk å ta forhåndsregler ved å bruke hjelm og annet sikkerhetsutstyr.