Aking også om sommeren! - Akebakker.no

Finn en akebakke:

 Foto: Akebakker.no Foto: Akebakker.no

Aking også om sommeren!

Forskjellen mellom sommer og vinter har vært stor i år, men vi har funnet frem noen alternativer til snøfylte akebakker. Akebakker.no - : 14. august 2018, kl. 12:42

Wow! I sommer ble det hett mange steder. Det er blitt satt den ene varmerekorden etter den andre, og det er lite eller ingenting som minner om snødekte akebakker nå om dagen.

Vi har i løpet av sommeren sett litt på hvilke aktiviteter man kan gjøre som et alternativ til aking i snøen, og det er mye man kan finne på!

For å begynne med det kanskje mest åpenbare, så har jo de fleste badeland vannsklier. Her kan man finne alle mulige varianter rundt om i landet og det vil neppe mangle fart og spenning!

Det er mange steder å dra og ake i vannsklier. Med et søk på Google finner vi mange: SØK PÅ GOOGLE

Vannskliene i de mange badelandene i Norge er åpenbare alternativer til akebakker om sommeren! Foto: PublicDomainPictures / Pixabay.com

Andre muligheter er baner som Namskogan Familiepark sin Alpine Racer. Dette er kjelker som går på baner gjennom skogen og minner om en berg- og dalbane. Vi testet denne selv i sommer, og det var veldig gøy! Man kan være to personer på én kjelke, og farten justerer du på veien ned.

SE VIDEO AV ALPINE RACER I NAMSKOGAN

For de som er mer eventyrlystne (og har litt kondis) så er det mulig å ake i snø hele året på Glittertind. Det er et stykke å gå opp, men premien er en nesten 1 km lang aketur ned igjen... og med en fantastisk utsikt i tillegg!

På Tjørhomfjellet i Sirdal har de tilpasset slalombakken til en 700 meter lang racerbane for Mountain Carts! Dette ser veldig morro ut! I tillegg til Sirdal du kan kjøre dette i Hemsedal også.

SE KLIPP FRA SIRDAL PÅ NRK.NO

SE VIDEO FRA HEMSEDAL

Mountain Carts i Tjørhomfjellet. Foto: Sirdal skisenter, Tjørhomfjellet og Ålsheia

Dere som er hekta på adrenalin kan jo teste ut grensene på vannet, slik som de i det neste innlegget gjør. Her drar de en snowracer etter båten! Tøffe saker, men anbefales nok bare for viderekomne utøvere...

Dette var et litet knippe med forslag til sommeraktiviteter som kan erstatte akingen, og det er sikkert en mengde andre ting man kan gjøre hvor man kan dra en parallell til aking. Kom gjerne med noen forslag i kommentarfeltet under om det er noe her du savner!

Husk også å tipse oss om akebakker der du bor før sesongen setter i gang!

>> SEND OSS TIPS

Ansvarsfraskrivelse / Disclaimer

Akebakker.no kan ikke garantere at all informasjon om akebakkene er 100% korrekt til enhver tid. For kommersielle akebakker oppfordrer vi til å sjekke ytterligere informasjon på den enkeltes nettside. For andre akebakker så er vi avhengig av publikum for å holde informasjonen oppdatert. Oppdager du feil/mangler så ta kontakt med oss! Akebakker.no tar ikke ansvar for eventuelle skader ved aking i bakkene vi informerer om. Aking skjer på eget ansvar, og husk å ta forhåndsregler ved å bruke hjelm og annet sikkerhetsutstyr.