Akebakker.no: Korketrekkeren - Frognerseteren / Oslo

Finn en akebakke:

 Foto: Bjørn Erik Pedersen / Wikipedia

Korketrekkeren

Frognerseteren / Oslo

Foto: Bjørn Erik Pedersen / Wikipedia
Korketrekkeren eller Korken er en akebakke i Oslo på ca. 2 500 mete som går fra Frognerseteren stasjon til Midtstuen stasjon. Fallhøyden er på 255 meter. Akebakken blir stort sett preparert hver morgen i vintersesongen. Ansvarlig for vedlikehold er Oslo kommune. Nedenfor Midtstuen stasjon er det også mulig å ake videre ned til Skådalen stasjon. Denne turen krever imidlertid forsering av et boligfelt og kryssing av bilvei.

Besøkende til Korketrekkeren kan leie kjelke i Akeforeningens hus ved parkeringsplassen nedenfor Frognerseteren kafé eller hos Tomm Murstads senter 100 meter nedenfor Frognerseteren stasjon. Det er også anledning til å bruke egen kjelke. Ettersom hele området rundt Frognerseteren, Holmenkollbakken og Tryvann
[----------]

Enjoy! We see you! Ring oss eller kontakt oss på Messenger! :)

[----------]
er mye besøkt i vintersesongen kan parkering med egen bil være vanskelig. Adkomst via Holmenkollbanen er å foretrekke hvis man ikke har egen parkering. De akende tar normalt denne banen opp fra Midstuen etter hver tur, så 24-timersbillett (eller annen periodebillett) kjøpt på forhånd er å anbefale.

Allerede i 1920-årene ble det arrangert store akekonkurranser her, med opptil 400 deltakere og 2 000 tilskuere. Til Vinter-OL i Oslo i 1952 ble det bygget en bob-bane lenger øst parallelt med øvre del av den nåværende skiløypa fra Frognerseteren til Adamstuen. Den var da ca. 1508 meter lang. Det første verdensmesterskapet i aking ble arrangert i Korketrekkeren i 1955. Korketrekkeren har blitt benyttet til motorsykkel- og bilrace.

Se bilder på Instagram:
#korketrekkeren | #frognerseteren | #oslo | #MinAkebakke | @Akebakker.no

Tekst: Wikipedia
Foto: Bjørn Erik Pedersen / Wikipedia
Enjoy..! Hoho! :D




Se flere bakker:
Frognerseteren | Oslo | Vis alle | Alle på kart


Stedsinformasjon

Været
Barnevogn
Grilling
Kveldslys
Betaling
Kiosk/Mat
Parkering
» Symbolforklaring
30.01.2018, kl. 13:02 / 23.05.2018, kl. 19:37
11507 / Meld om feil

Kontaktinformasjon

Holmenkollveien 200 0791 Oslo

Tlf: 22490121
info@akeforeningen.no

Korken.no Facebook
Ansvarsfraskrivelse / Disclaimer

Akebakker.no kan ikke garantere at all informasjon om akebakkene er 100% korrekt til enhver tid. For kommersielle akebakker oppfordrer vi til å sjekke ytterligere informasjon på den enkeltes nettside. For andre akebakker så er vi avhengig av publikum for å holde informasjonen oppdatert. Oppdager du feil/mangler så ta kontakt med oss! Akebakker.no tar ikke ansvar for eventuelle skader ved aking i bakkene vi informerer om. Aking skjer på eget ansvar, og husk å ta forhåndsregler ved å bruke hjelm og annet sikkerhetsutstyr.